Στην Κρήτη επιστράτευσαν drones κατά του δάκου (video)

22/5/2020

Από αέρος ψεκασμοί για τον δάκο έγιναν την Πέμπτη (21/5), από την Ένωση Ηρακλείου - σε πρώτη φάση σε αμπέλια · κι εφόσον το τεστ πέτυχε, κάτι αντίστοιχο αναμένεται να δοκιμαστεί – συν τω χρόνω - και στα λιόφυτα για την κατατρόπωση του ενοχλητικού κι επικίνδυνου εντόμου, που πέρσι κατέστρεψε ολόκληρη την ελαιοκομική περίοδο.

 

«Είναι μία πειραματική προσπάθεια. Η  τεχνολογία προχωράει, και θέλουμε να δούμε πως μπορούμε να διαχειριστούμε καλύτερα τη δακοκτονία» εξήγησε ο κ. Σταύρος Γαβαλάς, πρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου.

«Κάναμε μία επίδειξη με drones που μπορούν να ψεκάσουν από τον αέρα πάρα πολλά στρέμματα με πολύ λιγότερη υπολειμματικότητα και λιγότερα φυτοφάρμακα» πρόσθεσε.

«Τα δείγματα ήταν πολύ ενθαρρυντικά, ενώ το κόστος δεν είναι απαγορευτικό» σημείωσε.

Ο κ. Γαβαλάς εκτίμησε ότι «σε μία πενταετία, το μοντέλο της δακοκτονίας θα είναι τελείως διαφορετικό και πολύ καλύτερο. Το πιθανότερο, να καταλήξουμε εκεί (σ.σ σε  drones)».


Δακοπροστασία με drones - Σύγκριση με τις παραδοσιακές μεθόδους ...

Από την Ένωση Ηρακλείου βρίσκονται ήδη σε ανοιχτή γραμμή με την Περιφέρεια Κρήτης. «Παραχωρούμε γεωπόνους,  νομίζω πώς κι άλλοι φορείς το κάνουν» είπε ο κ. Γαβαλάς.

«Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, διότι η Κρήτη δεν μπορεί να χάσει άλλη μία χρονιά στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Πιστεύω ότι εφέτος θα πάμε πολύ καλύτερα» σημείωσε καταληκτικά.

Από τον αντιπρόεδρο μάλιστα κ. Μύρωνα Χιλετζάκη τονίζεται ότι η Ένωση Ηρακλείου σκοπεύει να προβεί σε αγορές drones «για την εξυπηρέτηση των μελών της».
pronews.gr

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ''

ΗΠΑ: Εξετάζουν το Ενδεχόμενο Πραγματοποίησης Πυρηνικής Δοκιμής για Πρώτη Φορά Από το 1992

23/5/2020

Η κυβέρνηση Τραμπ συζήτησε την περασμένη εβδομάδα το ενδεχόμενο να διεξαγάγει την πρώτη μετά το 1992 αμερικανική πυρηνική δοκιμή, έγινε γνωστό αργά χθες, Παρασκευή, το βράδυ από την εφημερίδα Washington Post, η οποία επικαλέσθηκε έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο και δύο πρώην αξιωματούχους που γνωρίζουν το θέμα.

Στην Κρήτη επιστράτευσαν drones κατά του δάκου (video)

22/5/2020

Από αέρος ψεκασμοί για τον δάκο έγιναν την Πέμπτη (21/5), από την Ένωση Ηρακλείου - σε πρώτη φάση σε αμπέλια · κι εφόσον το τεστ πέτυχε, κάτι αντίστοιχο αναμένεται να δοκιμαστεί – συν τω χρόνω - και στα λιόφυτα για την κατατρόπωση του ενοχλητικού κι επικίνδυνου εντόμου, που πέρσι κατέστρεψε ολόκληρη την ελαιοκομική περίοδο.

Economist: Η εύθραυστη τροφική αλυσίδα δοκιμάζεται εν μέσω πανδημίας

13/5/2020

Οι πολίτες στον ανεπτυγμένο κόσμο πέρασαν σχεδόν δύο μήνες καραντίνας λόγω πανδημίας.

Μέτρα θα Αρχίσουν να Εφαρμόζονται στα Βρετανικά Αεροδρόμια

8/5/2020

Ο έλεγχος της θερμοκρασίας επιβατών, που ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να δοκιμάζει τις επόμενες μέρες το αεροδρόμιο του Χίθροου, θα εφαρμοστεί και σε άλλα αεροδρόμια της Βρετανίας.

Ο Ποταμός που κυλούσε στον Άρη επί 100.000 χρόνια

6/5/2020

Ηταν γνωστό από εικόνες της επιφάνειας του Άρη ότι στον γειτονικό πλανήτη κάποτε υπήρχαν τρεχούμενα νερά, αλλά τώρα επιστήμονες ανακοίνωσαν πως βρήκαν πιο χειροπιαστές ενδείξεις για ένα ποταμό που κυλούσε επί τουλάχιστον 100.000 χρόνια πριν 3,7 δισεκατομμύρια χρόνια.

Ανέγερση Κλειστού Αθλητικού Κέντρου στα Λατσιά

4/5/2020

To πράσινο φως άναψε το Τμήμα Περιβάλλοντος για την ανέγερση κλειστού αθλητικού κέντρου με υποστηρικτικές λειτουργίες στα δημοτικά όρια των Λατσιών.

Tο πρώτο ρομποτικό ελικόπτερο θα εκτοξευθεί με προορισμό τον Άρη φέτος το καλοκαίρι

2/5/2020

Το όνομα Ingenuity (Επινοητικότητα), που έδωσε η μαθήτρια γυμνασίου Βανίζα Ρουπάνι από την Αλαμπάμα, θα φέρει το πρώτο ρομποτικό ελικόπτερο, το οποίο θα πετάξει σε άλλο πλανήτη. Το ελικόπτερο θα εκτοξευθεί με προορισμό τον Άρη φέτος το καλοκαίρι μαζί με το -επίσης «βαφτισμένο» από μαθητή- ρομποτικό ρόβερ Perseverance (Επιμονή) της αποστολής Mars 2020 της αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA).

Δεν πετά η RYANAIR με άδεια τα μεσαία καθίσματα

24/4/2020

Ο επικεφαλής της Ryanair Μάικλ Ο'Λίρι προειδοποίησε πως η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους δεν θα ξαναρχίσει τις πτήσεις, αν είναι υποχρεωμένη να κρατάει άδεια τα μεσαία καθίσματα στα αεροπλάνα ώστε να διατηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας εξαιτίας του κορονοϊού, απαντώντας έτσι ουσιαστικά στην πρόταση ανώτατου στελέχους ανταγωνιστικής εταιρείας χαμηλού κόστους, αλλά και στις ρυθμιστικές αρχές της Ιρλανδίας.

Mείωση κατά 1,2 δισεκ. του αριθμού των ταξιδιωτών λόγω κορωνοϊού

24/4/2020

Η πανδημία του κορωνοϊού ενδέχεται να οδηγήσει σε μείωση κατά 1,2 δισεκ. του αριθμού των ταξιδιωτών που θα μετακινηθούν με αεροπορικές πτήσεις ως τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με την κίνηση μιας φυσιολογικής χρονιάς, εκτίμησε ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας (ΔΟΠΑ).

Άτλας: Ο πρασινωπός κομήτης που πλησιάζει τη Γη

13/4/2020

Ένας πρασινωπός κομήτης, ο Άτλας C/2019 Y4, διασχίζει τον ανοιξιάτικο ουρανό και πλησιάζει σταδιακά τη Γη. Έχει ήδη παρατηρηθεί από αρκετά επαγγελματικά και ερασιτεχνικά τηλεσκόπια, ενώ κάποια στιγμή θα φθάσει να γίνει ορατός και με γυμνό μάτι.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία '')