ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤο Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο στηρίζει τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Ναυτιλιακής Βιομηχανίας για την Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ

20/2/2020

Με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ναυτιλίας, που διεξάγεται μεταξύ 17-21 Φεβρουαρίου 2020 στις Βρυξέλλες, η Ένωση Ευρωπαίων Πλοιοκτητών (European Community Shipowners’ Associations - ECSA) δημοσίευσε τις θέσεις της σχετικά με την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία που ανακοινώθηκε πρόσφατα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο συμμετείχε στη διαμόρφωση των θέσεων αυτών και τις υποστηρίζει πλήρως. Η ναυτιλιακή βιομηχανία παραμένει πιστά αφοσιωμένη στο στόχο μηδενικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τη ναυτιλία το συντομότερο δυνατό και είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τους φιλόδοξους στόχους που έχουν τεθεί από τη διεθνή ρυθμιστική αρχή, που είναι ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (ΔΝΟ).

 

Η Ευρωπαϊκή Ναυτιλία καλωσορίζει και υποστηρίζει τους φιλόδοξους στόχους της ΕΕ που έχουν ως σκοπό την ηγετική δράση για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Στο πλαίσιο αυτό, η ευρωπαϊκή ναυτιλιακή βιομηχανία σκοπεύει να έχει ενεργό συμμετοχή στις συζητήσεις του ΔΝΟ σχετικά με βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα, ζητώντας ταυτόχρονα την υποστήριξη της ΕΕ για μια ευθυγραμμισμένη και ολιστική προσέγγιση στα Ηνωμένα Έθνη.
Ως άμεση απάντηση στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία η Ναυτιλιακή Βιομηχανία καθόρισε τα πιο κάτω 8 σημεία για τα οποία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή:
Ηγετική δράση στην διεθνή νομοθετική διαδικασία
Να δοθούν κίνητρα για την μετατόπιση της μεταφοράς των εμπορευμάτων από τις οδικές και αεροπορικές μεταφορές, σε μεταφορές μέσω θαλάσσης για μικρές αποστάσεις και τα πορθμεία (ferries) – ανάγκη εξεύρεσής φιλόδοξης στρατηγικής
Έρευνα και ανάπτυξη - να γίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση πρωτοπόρος στις τεχνολογίες χαμηλών και μηδενικών εκπομπών αερίων
Βελτιστοποίηση των ελλιμενισμών
Βελτιστοποίηση των υποδομών για εναλλακτικά καύσιμα
Καθιέρωση ενός χρηματοδοτικού προγράμματος για την ηλεκτροδότηση των πορθμείων (ferries)
Χρήση υπεράκτιου δυναμικού για ανανεώσιμη ενέργεια
Ψηφιοποίηση

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ'

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Τα μέτρα για τον κορωνοϊό οδήγησαν σε εντυπωσιακή Μείωση των Ρύπων

27/3/2020

Συνεχή μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στις ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις, λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού, καταγράφει τις τελευταίες εβδομάδες ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος. Σε ορισμένες περιπτώσεις η μείωση των ρύπων που συνδέονται με την κυκλοφορία οχημάτων είναι εντυπωσιακή, πέφτοντας έως και στο μισό σε σχέση με πέρυσι.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Η Έκδοση Κορονο-Ομολόγου στην Τηλεδιάσκεψη Κορυφής των Αρχηγών της ΕΕ

26/3/2020

Με τα σημάδια και της οικονομικής καταστροφής που φέρνει σε παγκόσμιο επίπεδο η πανδημία του κορωνοϊού ορατά ακόμα και από τους πιο δύσπιστους, εννέα ευρωπαίοι αρχηγοί κρατών της ΕΕ πήραν την πρωτοβουλία για τη λήψη μέτρων στήριξης των οικονομιών τους. Στην τηλεδιάσκεψη με τους αρχηγούς των κρατών και των κυβερνήσεων των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα συμμετάσχει σήμερα το απόγευμα στις 17:00 ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, το κύριο αντικείμενό της θα είναι οι εξελίξεις με τον κορονοϊό και η αντιμετώπισή του.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
"Φιλί ζωής» στο περιβάλλον δίνει η καραντίνα

22/3/2020

Με την ενεργοβόρα και ρυπογόνο κυκλοφορία να έχει πλέον παραλύσει σε μεγάλο μέρος ως επί το πλείστον του δυτικού κόσμου υπό την απειλή της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19, η φύση βρίσκει παράλληλα την ευκαιρία να ανασάνει.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Σήμερα παγκόσμια ημέρα νερού: Θα πούμε το νερό, νεράκι

22/3/2020

Σχεδόν 1,8 δισ. άνθρωποι, το ένα τέταρτο του πληθυσμού της Γης, ζει σε 17 χώρες που αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα με την έλλειψη νερού το οποίο αναμένεται να επιδεινωθεί στο άμεσο μέλλον

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Κύπρος: Η φτωχότερη χώρα της Ε.Ε. σε νερό

21/3/2020

Η Κύπρος είναι η φτωχότερη σε νερό χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με ανακοίνωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού που τιμάται στις 22 Μαρτίου, την οποία μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών Κύπρου

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Ένας υπερ-υπολογιστής στη μάχη κατά των ακριδών που καταστρέφουν τα πάντα στην Αφρική

16/3/2020

Ένας υπολογιστής έχει μπει στη μάχη ενάντια στη χειρότερη επιδρομή ακριδών των τελευταίων δεκαετιών που αντιμετωπίζει η ανατολική Αφρική.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Η κλιματική αλλαγή απειλεί με εξαφάνιση την οχιά της Πίνδου

14/3/2020

Νέα έρευνα Ελλήνων και ξένων επιστημόνων υποστηρίζει πως η άνοδος της θερμοκρασίας απειλεί με εξαφάνιση την οχιά της Πίνδου έως το τέλος του 2080.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Συμβουλές από το Τμήμα Δασών για την αργία της Καθαράς Δευτέρας και το πέταγμα χαρταετών

28/2/2020

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος με την ευκαιρία της αργίας της «Καθαράς Δευτέρας» (2/3/2020) πληροφορεί και προτρέπει το κοινό για τα ακόλουθα:

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Το Υφυπουργείο Τουρισμού διοργανώνει το Περιπατητικό Φεστιβάλ 2020

27/2/2020

Το Υφυπουργείο Τουρισμού, σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών, διοργανώνει για 7η συνεχή χρονιά το Περιπατητικό Φεστιβάλ, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να χαρεί την υπέροχη, ανοιξιάτικη Κυπριακή φύση.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Τιμητική Διάκριση στη Κοινότητα Πισσουρίου «ΧΡΥΣΟ ΑΓΡΙΝΟ», το έργο της συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία σε όλες τις κατηγορίες

25/2/2020

Η πρόταση του Κοινοτικού Συμβουλίου στον διαγωνισμό Πράσινοι Δήμοι - Πράσινες Κοινότητες πήρε την τιμητική διάκριση 'ΧΡΥΣΟ ΑΓΡΙΝΟ' και ονομάστηκε Περιβαλλοντική πρωτεύουσα της Κύπρου. Μια τιμητική πραγματικά διάκριση για το Κοινοτικό Συμβούλιο με την πρόταση: Χαρτογράφηση Ποδηλατικών διαδρομών και διαδρομών πεζοπορίας της ευρύτερης περιοχής Πισσουρίου.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ')