Η Γερμανία εγκαινιάζει το πρώτο υδρογονοκίνητο τρένο στον κόσμο

18/9/2018

Ξεκίνησε το δρομολόγιο 62 χιλιομέτρων των μπλε φωτεινών τρένων Coradia iLint

 

Δύο φωτεινά μπλε τρένα Coradia iLint, που κατασκευάστηκαν από τη γαλλική εταιρία TGV Alstom, άρχισαν τη Δευτέρα να εκτελούν δρομολόγιο 62 χιλιομέτρων μεταξύ των πόλεων Cuxhaven, Bremerhaven, Bremervoerde και Buxtehude στη βόρεια Γερμανία.

"Το πρώτο τρένο με κίνηση από υδρογόνο στον κόσμο εισέρχεται σε εμπορικές υπηρεσίες και είναι έτοιμο για μαζική παραγωγή", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Alstom Henri Poupart-Lafarge σε τελετή παρουσίασης στο Bremervoerde, το σταθμό όπου θα τροφοδοτούνται τα αμαξώματα με υδρογόνο.

Η Alstom δήλωσε ότι σκοπεύει να παραδώσει άλλα 14 από τα τρένα με μηδενικές εκπομπές ρύπων στη πολιτεία της Κάτω Σαξονίας μέχρι το 2021, ενώ άλλες γερμανικές πολιτείες εξέφρασαν επίσης ενδιαφέρον.

Τα τρένα υδρογόνου είναι εξοπλισμένα με κυψέλες καυσίμου που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια μέσω ενός συνδυασμού υδρογόνου και οξυγόνου, μια διαδικασία που αφήνει τον ατμό και το νερό σαν μοναδικές εκπομπές. Η πλεονάζουσα ενέργεια αποθηκεύεται στο τρένο σε μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Τα τρένα Coradia iLint μπορούν να τρέξουν για περίπου 600 μίλια (1.000 χλμ.) με μία δεξαμενή υδρογόνου, παρόμοιο εύρος με τη σειρά των ντίζελ.

Η Alstom στοιχηματίζει στην τεχνολογία ως μια πιο πράσινη και πιο ήσυχη εναλλακτική λύση στο ντίζελ, σε μη ηλεκτροκίνητες σιδηροδρομικές γραμμές - μια ελκυστική προοπτική για πολλές γερμανικές πόλεις που προσπαθούν να καταπολεμήσουν την ατμοσφαιρική ρύπανση.

"Σίγουρα, η αγορά ενός υδρογονοκίνητου τρένου είναι κάπως πιο ακριβό από ένα ντίζελ, αλλά είναι φθηνότερη η συντήρηση», δήλωσε ο Stefan Schrank, διευθυντής του έργου στην Alstom.

Άλλες χώρες εξετάζουν επίσης τα τρένα υδρογόνου, ανέφερε η Alstom, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας, της Ολλανδία, της Δανίας, της Νορβηγίας, της Ιταλίας και του Καναδά. Στη Γαλλία, η κυβέρνηση έχει ήδη δηλώσει ότι επιθυμεί το πρώτο τρένο υδρογόνου να βρίσκεται στις ράγες έως το 2022.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ''

Κοινή δήλωση Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ για την αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στην Λιβύη

3/1/2020

«Η απόφαση της Τουρκίας να αναπτυχθούν στρατεύματά της στη Λιβύη αποτελεί επικίνδυνη απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα», αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Ισραήλ Κ. Μητσοτάκης και Μ. Νετανιάχου και ο πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης και προσθέτουν:

Φωτογραφική έκθεση της Βουλής των Αντιπροσώπων «Οι υγρότοποι της Κύπρου και η σημασία τους»

27/5/2019

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, σε συνεργασία με το Κυπριακό Ίδρυμα Προστασίας του Περιβάλλοντος “Τerra Cypria”, φιλοξενεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό από κυπριακούς υγροτόπους, προϊόν της μακρόχρονης δράσης του Terra Cypria. Σκοπός της έκθεσης είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού, αλλά και των αρμοδίων, ώστε να προστατευθούν οι περιοχές “Natura” και οι ζώνες ειδικής προστασίας.

Ξεπέρασε το 80% η μείωση της πλαστικής σακούλας

16/11/2018

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή, παρουσίασε τα αποτελέσματα από την εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης της δωρεάν διάθεσης της πλαστικής σακούλας στα σημεία πώλησης, που εφαρμόζεται από την 1η Ιουλίου 2018 στην Κύπρο.

Ο αρμόδιος για ενεργειακούς πόρους Φράνσις Φάνον στην Κύπρο

16/11/2018

Eπίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί σήμερα ο Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδιος για ενεργειακούς πόρους, Φράνσις Φάνον.

Τέλος της βδομάδας η πρώτη γεώτρηση στον στόχο «Δελφίνη»

14/11/2018

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες της ExxonMobil για τη γεώτρηση στο τεμάχιο 10 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), μετά την άφιξη του γεωτρύπανου «Stena IceΜax» στον στόχο του, το βράδυ της περασμένης Κυριακής.

Στον σωστό δρόμο για την Αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής η Ελλάδα

6/11/2018

Η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο για την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ως το 2020, αναφορικά με τη συμμετοχή των ανανεώσιμων πηγών στο ενεργειακό ισοζύγιο, τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

12/10/2018

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) ή ήπιες μορφές ενέργειας ή νέες πηγές ενέργειας ή πράσινη ενέργεια είναι μορφές εκμεταλλεύσιμης ενέργειας που προέρχεται από διάφορες φυσικές διαδικασίες, όπως είναι ο άνεμος, η γεωθερμία, η κυκλοφορία του νερού και άλλες.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία '')