Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού "Α World cleanup day 2018 - Let’s Do It! World"

17/9/2018

H Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού Worldcleanupday 2018 διοργανώνεται τον Σεπτέμβριο 2018 από τους διοργανωτές της εκστρατείας "Let’s do it World!", θέτοντας για πρώτη φορά ως στόχο την ταυτόχρονη συμμετοχή150 χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου.

 

H Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού Worldcleanupday 2018 διοργανώνεται τον Σεπτέμβριο 2018 από τους διοργανωτές της εκστρατείας "Let’s do it World!", θέτοντας για πρώτη φορά ως στόχο την ταυτόχρονη συμμετοχή150 χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου.

Στην Κύπρο την παγκόσμια αυτή δράση εκπροσωπεί το Δίκτυο Εθελοντών "Together Cyprus", το οποίο διοργανώνει, σε συνεργασία και υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κας Ιωάννας Παναγιώτου, καθαρισμό της περιοχής γύρω από το Φράγμα της Κλήρου την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, στις 10:00 π.μ.

Υποστηριχτές της δράσης είναι οι κοινότητες του συμπλέγματος Ορεινής (Κλήρου, Αρεδιού, Άγιος Ιωάννης, Μαλούντα, Καλό Χωριό, Αγροκηπιά, Άγιος Επιφάνειος, Μιτσερό, Γούρι, Φαρμακάς, Καμπί, Λαζανιά, Φικάρδου), το Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος, το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, το Τμήμα Δασών και το Τμήμα Περιβάλλοντος.

Το "Let’s do it World!" αποτελεί μία παγκόσμια εκστρατεία καθαρισμού, που στόχο έχει να απαλλάξει τις φυσικές περιοχές του κόσμου από σκουπίδια. Είναι το μεγαλύτερο εθελοντικό πρόγραμμα και η μεγαλύτερη κίνηση πολιτών, που έχει οργανωθεί ποτέ στον κόσμο. Η ιδέα για αυτή την κινητοποίηση γεννήθηκε το 2008 στην Εσθονία. Στο "Let’s do it World!" η Κύπρος συμμετέχει από το 2012.

Η εκστρατεία "Let’s Do It! Cyprus - Καθαρί-ΖΩ την Κύπρο» αποτελεί τη μεγαλύτερη εθελοντική δράση που πραγματοποιείται στη χώρα μας. Απόδειξη αποτελεί η συμμετοχή 46185 εθελοντών (ποσοστό που αντιστοιχεί στο 5,4% του πληθυσμού) στην εκστρατεία "Lets do it! Cyprus – ΚαθαρίΖΩ την Κύπρο", που πραγματοποιήθηκε στο νησί μας τον Απρίλιο του 2018.

Η συμμετοχή όλων είναι κομβική αφού ουσιαστικά η επιτυχία της εκστρατείας στηρίζεται στον εθελοντισμό και στην αγάπη του καθενός από εμάς για το περιβάλλον και την Κύπρο μας.

Πηγή: ΓΡ.Τ.κ. (ΠΕΙ) 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ''

Κοινή δήλωση Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ για την αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στην Λιβύη

3/1/2020

«Η απόφαση της Τουρκίας να αναπτυχθούν στρατεύματά της στη Λιβύη αποτελεί επικίνδυνη απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα», αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Ισραήλ Κ. Μητσοτάκης και Μ. Νετανιάχου και ο πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης και προσθέτουν:

Φωτογραφική έκθεση της Βουλής των Αντιπροσώπων «Οι υγρότοποι της Κύπρου και η σημασία τους»

27/5/2019

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, σε συνεργασία με το Κυπριακό Ίδρυμα Προστασίας του Περιβάλλοντος “Τerra Cypria”, φιλοξενεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό από κυπριακούς υγροτόπους, προϊόν της μακρόχρονης δράσης του Terra Cypria. Σκοπός της έκθεσης είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού, αλλά και των αρμοδίων, ώστε να προστατευθούν οι περιοχές “Natura” και οι ζώνες ειδικής προστασίας.

Ξεπέρασε το 80% η μείωση της πλαστικής σακούλας

16/11/2018

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή, παρουσίασε τα αποτελέσματα από την εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης της δωρεάν διάθεσης της πλαστικής σακούλας στα σημεία πώλησης, που εφαρμόζεται από την 1η Ιουλίου 2018 στην Κύπρο.

Ο αρμόδιος για ενεργειακούς πόρους Φράνσις Φάνον στην Κύπρο

16/11/2018

Eπίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί σήμερα ο Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδιος για ενεργειακούς πόρους, Φράνσις Φάνον.

Τέλος της βδομάδας η πρώτη γεώτρηση στον στόχο «Δελφίνη»

14/11/2018

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες της ExxonMobil για τη γεώτρηση στο τεμάχιο 10 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), μετά την άφιξη του γεωτρύπανου «Stena IceΜax» στον στόχο του, το βράδυ της περασμένης Κυριακής.

Στον σωστό δρόμο για την Αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής η Ελλάδα

6/11/2018

Η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο για την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ως το 2020, αναφορικά με τη συμμετοχή των ανανεώσιμων πηγών στο ενεργειακό ισοζύγιο, τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

12/10/2018

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) ή ήπιες μορφές ενέργειας ή νέες πηγές ενέργειας ή πράσινη ενέργεια είναι μορφές εκμεταλλεύσιμης ενέργειας που προέρχεται από διάφορες φυσικές διαδικασίες, όπως είναι ο άνεμος, η γεωθερμία, η κυκλοφορία του νερού και άλλες.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία '')