Κοινό το όραμα για αειφόρο γεωργική ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

10/9/2018

Συνάντηση με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλληλεγγύη, Ελένη Θεοχάρους είχε την Παρασκευή ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής, κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι υπάρχει κοινό όραμα όσον αφορά την αειφόρο γεωργική ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος.

 

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Υπουργού στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για επαφή με τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου και αφορούσε θέματα της αρμοδιότητάς του. 

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Κώστας Καδής ανέφερε τα εξής:  «Είχαμε μια πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική συζήτηση με την κα Θεοχάρους.  Είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω τις βασικές προτεραιότητες του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος αυτή την περίοδο και γενικότερα τη στρατηγική και το όραμά μας και να ακούσω, βέβαια, χρήσιμες εισηγήσεις, προβληματισμούς και να συζητήσουμε θέματα των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου.

Μέσα από τη συζήτηση αναδείχτηκε η ευαισθησία του Κινήματος Αλληλεγγύη, ιδιαίτερα σε θέματα διατήρησης του περιβάλλοντος και προώθησης μιας αειφόρου αγροτικής ανάπτυξης, με επίκεντρο την στήριξη τομέων της γεωργίας που έχουν σημαντική προοπτική, όπως είναι ο αμπελοοινικός αλλά και αγροτικών προϊόντων τα οποία έχουν ιδιαίτερη κυπριακή ταυτότητα.

Σίγουρα, θα αξιοποιήσουμε δεόντως τις εισηγήσεις που έχουν υποβληθεί και είμαι βέβαιος ότι και από την πλευρά του Κινήματος Αλληλεγγύη θα έχουμε τη στήριξη σε πρωτοβουλίες οι οποίες θα κινούνται προς την κατεύθυνση της αειφόρου γεωργικής ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος στον τόπο μας».

Η κα Θεοχάρους, από την πλευρά της, ανέφερε τα ακόλουθα: «Θέλω να ευχαριστήσω τον έντιμο Υπουργό Γεωργίας για τη σημερινή συνάντηση.  Είχαμε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση για όλα τα ζητήματα και όλες τις προκλήσεις που αφορούν τη γεωργία, τη διατήρηση του περιβάλλοντος, τη διαχείριση των υδάτινων πόρων, την ανάπτυξη εγκαταλελειμμένων τύπων καλλιεργειών, όπως είναι αμπελοκαλλιέργεια και η χαρουποκαλλιέργεια, καθώς και πολλά άλλα ζητήματα.

Λαμβάνοντας δε υπόψη ότι το Κίνημα Αλληλεγγύη είναι ένα οικολογικό κίνημα, έχουμε πρόθεση να στηρίξουμε κάθε ενέργεια του Υπουργού που είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Με όλα όσα ακούσαμε σήμερα, διαπιστώνουμε ότι όντως το όραμα του Υπουργού κινείται προς την κατεύθυνση που συνταυτίζεται πλήρως και με το δικό μας όραμα.  Γι’ αυτόν το λόγο, ο Υπουργός θα έχει και την πρακτική και την κοινοβουλευτική στήριξή μας αλλά και τη συμμετοχή μας σε οποιαδήποτε δραστηριότητα απαιτείται η εθελοντική συμμετοχή του κύπριου πολίτη. Τον ευχαριστούμε και πάλι».

Πηγή: Γρ.Τ.κ.Π (ΜΑΚ)


 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ''

Κοινή δήλωση Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ για την αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στην Λιβύη

3/1/2020

«Η απόφαση της Τουρκίας να αναπτυχθούν στρατεύματά της στη Λιβύη αποτελεί επικίνδυνη απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα», αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Ισραήλ Κ. Μητσοτάκης και Μ. Νετανιάχου και ο πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης και προσθέτουν:

Φωτογραφική έκθεση της Βουλής των Αντιπροσώπων «Οι υγρότοποι της Κύπρου και η σημασία τους»

27/5/2019

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, σε συνεργασία με το Κυπριακό Ίδρυμα Προστασίας του Περιβάλλοντος “Τerra Cypria”, φιλοξενεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό από κυπριακούς υγροτόπους, προϊόν της μακρόχρονης δράσης του Terra Cypria. Σκοπός της έκθεσης είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού, αλλά και των αρμοδίων, ώστε να προστατευθούν οι περιοχές “Natura” και οι ζώνες ειδικής προστασίας.

Ξεπέρασε το 80% η μείωση της πλαστικής σακούλας

16/11/2018

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή, παρουσίασε τα αποτελέσματα από την εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης της δωρεάν διάθεσης της πλαστικής σακούλας στα σημεία πώλησης, που εφαρμόζεται από την 1η Ιουλίου 2018 στην Κύπρο.

Ο αρμόδιος για ενεργειακούς πόρους Φράνσις Φάνον στην Κύπρο

16/11/2018

Eπίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί σήμερα ο Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδιος για ενεργειακούς πόρους, Φράνσις Φάνον.

Τέλος της βδομάδας η πρώτη γεώτρηση στον στόχο «Δελφίνη»

14/11/2018

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες της ExxonMobil για τη γεώτρηση στο τεμάχιο 10 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), μετά την άφιξη του γεωτρύπανου «Stena IceΜax» στον στόχο του, το βράδυ της περασμένης Κυριακής.

Στον σωστό δρόμο για την Αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής η Ελλάδα

6/11/2018

Η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο για την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ως το 2020, αναφορικά με τη συμμετοχή των ανανεώσιμων πηγών στο ενεργειακό ισοζύγιο, τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

12/10/2018

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) ή ήπιες μορφές ενέργειας ή νέες πηγές ενέργειας ή πράσινη ενέργεια είναι μορφές εκμεταλλεύσιμης ενέργειας που προέρχεται από διάφορες φυσικές διαδικασίες, όπως είναι ο άνεμος, η γεωθερμία, η κυκλοφορία του νερού και άλλες.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία '')