Η ΕΕ και τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα

13/9/2019

Οργανώσεις για το περιβάλλον μεταξύ αυτών και η Greenpeace ζητούν να απαγορευθεί η χρήση των SUV ως μέρος μια ευρύτερης καμπάνιας για την μόλυνση του περιβάλλοντος από τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

 

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες επενδύουν πολλά στα οχήματα ψυχαγωγίας - εργασίας λανσάροντας συνεχώς καινούρια μοντέλα.

Οι πωλήσεις των SUV ήταν στο 15% το 2013, θα φτάσει στο 35% φέτος, ενώ μέχρι το 2025 οι πωλήσεις θα έχουν σκαρφαλώσει στο 40%.
Αυτή η προειδοποίηση έρχεται την ώρα που ανοίγει τις πόρτες της η έκθεση αυτοκινήτου στην Φρανκφούρτη.
«Η νέα και μεγάλη τάση είναι τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα. Είναι η χρονιά που βλέπουμε μεγάλες εταιρείες να λανσάρουν μαζικά ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα. Έχουμε την Volkswagen με το ID3, την Porche με το Taycan. H Honda έχει το e, που είναι η παραγωγή αυτού του μικρού πρωτότυπου, είναι ένα σωστό μικρό ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο που είναι ευχάριστο να το οδηγείς και είναι καλό για χρήση μέσα στην πόλη, και μετά υπάρχουν και η Peugeuot και η Renault και οι άλλες εταιρείες που παρουσιάζουν τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητά τους» δήλωσε ο δημοσιογράφος Τζέιμς Άτγουντ του περιοδικού Autocar.
Κάποιοι όμως επισημαίνουν τον λόγο που η φετινή έκθεση έχει να κάνει με τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.
«Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν βγαίνουν στην αγορά επειδή τα θέλουν οι καταναλωτές, αλλά επειδή υπάρχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έχει θέσει στόχους για την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα, οι οποίοι μπορούν να επιτευχθούν μόνο με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα» δήλωσε ο Φερντινάντ Ντούντενχόφερ, ειδικός σε αυτοκίνητα.
Τα αυτοκίνητα ευθύνονται για το 12% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην Ευρώπη.
Ο χρόνος τελειώνει για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, που περίμεναν μέχρι και την τελευταία στιγμή για να ανταποκριθούν στους φιλόδοξους στόχους και βρεθούν αντιμέτωπες με πρόστιμα δισεκατομμυρίων σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ''

Κοινή δήλωση Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ για την αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στην Λιβύη

3/1/2020

«Η απόφαση της Τουρκίας να αναπτυχθούν στρατεύματά της στη Λιβύη αποτελεί επικίνδυνη απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα», αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Ισραήλ Κ. Μητσοτάκης και Μ. Νετανιάχου και ο πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης και προσθέτουν:

Φωτογραφική έκθεση της Βουλής των Αντιπροσώπων «Οι υγρότοποι της Κύπρου και η σημασία τους»

27/5/2019

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, σε συνεργασία με το Κυπριακό Ίδρυμα Προστασίας του Περιβάλλοντος “Τerra Cypria”, φιλοξενεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό από κυπριακούς υγροτόπους, προϊόν της μακρόχρονης δράσης του Terra Cypria. Σκοπός της έκθεσης είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού, αλλά και των αρμοδίων, ώστε να προστατευθούν οι περιοχές “Natura” και οι ζώνες ειδικής προστασίας.

Ξεπέρασε το 80% η μείωση της πλαστικής σακούλας

16/11/2018

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή, παρουσίασε τα αποτελέσματα από την εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης της δωρεάν διάθεσης της πλαστικής σακούλας στα σημεία πώλησης, που εφαρμόζεται από την 1η Ιουλίου 2018 στην Κύπρο.

Ο αρμόδιος για ενεργειακούς πόρους Φράνσις Φάνον στην Κύπρο

16/11/2018

Eπίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί σήμερα ο Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδιος για ενεργειακούς πόρους, Φράνσις Φάνον.

Τέλος της βδομάδας η πρώτη γεώτρηση στον στόχο «Δελφίνη»

14/11/2018

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες της ExxonMobil για τη γεώτρηση στο τεμάχιο 10 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), μετά την άφιξη του γεωτρύπανου «Stena IceΜax» στον στόχο του, το βράδυ της περασμένης Κυριακής.

Στον σωστό δρόμο για την Αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής η Ελλάδα

6/11/2018

Η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο για την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ως το 2020, αναφορικά με τη συμμετοχή των ανανεώσιμων πηγών στο ενεργειακό ισοζύγιο, τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

12/10/2018

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) ή ήπιες μορφές ενέργειας ή νέες πηγές ενέργειας ή πράσινη ενέργεια είναι μορφές εκμεταλλεύσιμης ενέργειας που προέρχεται από διάφορες φυσικές διαδικασίες, όπως είναι ο άνεμος, η γεωθερμία, η κυκλοφορία του νερού και άλλες.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία '')