Χαιρετισμός Επιτρόπου Εθελοντισμού και ΜΚΟ κ. Γιάννη Γιαννάκη στη συνέντευξη Τύπου για την Πρωτοβουλία «Πρασινίζουμε την Κύπρο»

18/6/2019

Η Πρωτοβουλία «Πρασινίζουμε την Κύπρο» δημιουργήθηκε για να αξιοποιήσουμε με διαφάνεια, ευέλικτα και αποτελεσματικά οποιαδήποτε προσφορά για εθελοντική εργασία, αξιοποίηση οικονομικής στήριξης, καθώς και εξοπλισμού με κύριο αποδέκτη την προστασία και ενδυνάμωση του περιβάλλοντος.

 

Ο Φιλοδασικός Σύνδεσμος, η Επίτροπος Περιβάλλοντος, ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, το Τμήμα Δασών κα η Ένωση Κοινοτήτων δημιούργησαν την πρωτοβουλία αυτή, η οποία έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα στην ενδυνάμωση του πρασίνου στον τόπο μας.

Από τις περιοχές της Σολέας, φτάνοντας σε μικρές απομακρυσμένες κοινότητες έχουμε αναπτύξει δράσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν δενδροφυτεύσεις, παροχή εξοπλισμού, κατασκευή αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων, βελτιώσεις μονοπατιών μελέτης της φύσης και εργασίες αποκατάστασης. Με εισφορές σχεδόν μισού εκατομμυρίου ευρώ και με εθελοντική προσφορά πάνω από 10,000 ενεργών πολιτών, έχουμε συνεισφέρει, μέσω του προγράμματος αυτού, σημαντικά στην προστασία, αλλά και αναβάθμιση του πρασίνου στο τόπο μας. 

Όπως έχουμε βιώσει σε διάφορες περιπτώσεις, η κοινωνία των πολιτών και φορείς έχουν επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα θέματα του περιβάλλοντος, ιδιαίτερα τώρα που η κλιματική αλλαγή επηρεάζει όλους μας.

Ο εθελοντισμός στον τόπο μας έχει αναβαθμιστεί και η κοινωνία των πολιτών αναλαμβάνει σημαντικές δράσεις συμβάλλοντας στην από κοινού ανάληψη πράσινων δράσεων.

Θα ήθελα να συγχαρώ τους φορείς, το προσωπικό εταιριών και επιχειρήσεων, αλλά και όλους τους εθελοντές για την ουσιαστική συμβολή τους σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος, αλλά και την καλλιέργεια πράσινης κουλτούρας στην πατρίδα μας.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ''

Κοινή δήλωση Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ για την αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στην Λιβύη

3/1/2020

«Η απόφαση της Τουρκίας να αναπτυχθούν στρατεύματά της στη Λιβύη αποτελεί επικίνδυνη απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα», αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Ισραήλ Κ. Μητσοτάκης και Μ. Νετανιάχου και ο πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης και προσθέτουν:

Φωτογραφική έκθεση της Βουλής των Αντιπροσώπων «Οι υγρότοποι της Κύπρου και η σημασία τους»

27/5/2019

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, σε συνεργασία με το Κυπριακό Ίδρυμα Προστασίας του Περιβάλλοντος “Τerra Cypria”, φιλοξενεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό από κυπριακούς υγροτόπους, προϊόν της μακρόχρονης δράσης του Terra Cypria. Σκοπός της έκθεσης είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού, αλλά και των αρμοδίων, ώστε να προστατευθούν οι περιοχές “Natura” και οι ζώνες ειδικής προστασίας.

Ξεπέρασε το 80% η μείωση της πλαστικής σακούλας

16/11/2018

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή, παρουσίασε τα αποτελέσματα από την εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης της δωρεάν διάθεσης της πλαστικής σακούλας στα σημεία πώλησης, που εφαρμόζεται από την 1η Ιουλίου 2018 στην Κύπρο.

Ο αρμόδιος για ενεργειακούς πόρους Φράνσις Φάνον στην Κύπρο

16/11/2018

Eπίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί σήμερα ο Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδιος για ενεργειακούς πόρους, Φράνσις Φάνον.

Τέλος της βδομάδας η πρώτη γεώτρηση στον στόχο «Δελφίνη»

14/11/2018

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες της ExxonMobil για τη γεώτρηση στο τεμάχιο 10 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), μετά την άφιξη του γεωτρύπανου «Stena IceΜax» στον στόχο του, το βράδυ της περασμένης Κυριακής.

Στον σωστό δρόμο για την Αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής η Ελλάδα

6/11/2018

Η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο για την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ως το 2020, αναφορικά με τη συμμετοχή των ανανεώσιμων πηγών στο ενεργειακό ισοζύγιο, τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

12/10/2018

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) ή ήπιες μορφές ενέργειας ή νέες πηγές ενέργειας ή πράσινη ενέργεια είναι μορφές εκμεταλλεύσιμης ενέργειας που προέρχεται από διάφορες φυσικές διαδικασίες, όπως είναι ο άνεμος, η γεωθερμία, η κυκλοφορία του νερού και άλλες.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία '')