Συνέδριο για το μέλλον των δασών θα ανοίξει σήμερα στις Βρυξέλλες ο Επίτροπος Χόγκαν

25/4/2019

Ο αρμόδιος για τη Γεωργία Επίτροπος Φιλ Χόγκαν θα ανοίξει αύριο το πρωί στις 25 Απριλίου τις εργασίες συνεδρίου με τίτλο "τα δάση μας, το μέλλον μας", το οποίο αφορά τα δάση για το ρόλο τους στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής

 

 Οι συζητήσεις θα εξετάσουν επίσης τη συμβολή του δασικού τομέα στην καινοτομία, την ανάπτυξη και την απασχόληση, με ιδιαίτερη έμφαση στη βιο-οικονομία. Οι Επίτροποι Αρίας Κανιέτε και Νέβεν Μίμιτσα  θα προβούν επίσης σε τοποθετήσεις και θα συμμετάσχουν σε δύο συζητήσεις κατά τη διάρκεια της διήμερης διάσκεψης. Η καταληκτική συνεδρίαση της Παρασκευής 26 Απριλίου θα επικεντρωθεί στην προστασία των δασών και στην προώθηση της αειφόρου διαχείρισης των δασών σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με τις εργασίες για την καταπολέμηση της αποψίλωσης των δασών που προετοιμάζει σήμερα η Κομισιόν.

Σύμφωνα με την Κομισιόν τα δάση και άλλες δασικές εκτάσεις καλύπτουν περίπου το 40% της επικράτειας της ΕΕ και ο δασικός τομέας παρέχει περισσότερα από 3,5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως αναφέρεται στη Δήλωση του "Cork 2.0", τα δάση και ο δασικός τομέας μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην επίτευξη βιώσιμων λύσεων στις τρέχουσες και τις μελλοντικές προκλήσεις, όπως η μείωση της εξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα, η προστασία της βιοποικιλότητας και η προσαρμογή στην αλλαγή του κλίματος. Κατά το κλείσιμο του συνεδρίου ο Επίτροπος Χόγκαν, συνοδευόμενος από παιδιά, θα φυτέψει ένα δέντρο στο Parc du Cinquantenaire, κοντά στην πλατεία Σουμάν όπου εδρεύουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί.

ΚΥΠΕ

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ''

Κοινή δήλωση Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ για την αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στην Λιβύη

3/1/2020

«Η απόφαση της Τουρκίας να αναπτυχθούν στρατεύματά της στη Λιβύη αποτελεί επικίνδυνη απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα», αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Ισραήλ Κ. Μητσοτάκης και Μ. Νετανιάχου και ο πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης και προσθέτουν:

Φωτογραφική έκθεση της Βουλής των Αντιπροσώπων «Οι υγρότοποι της Κύπρου και η σημασία τους»

27/5/2019

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, σε συνεργασία με το Κυπριακό Ίδρυμα Προστασίας του Περιβάλλοντος “Τerra Cypria”, φιλοξενεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό από κυπριακούς υγροτόπους, προϊόν της μακρόχρονης δράσης του Terra Cypria. Σκοπός της έκθεσης είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού, αλλά και των αρμοδίων, ώστε να προστατευθούν οι περιοχές “Natura” και οι ζώνες ειδικής προστασίας.

Ξεπέρασε το 80% η μείωση της πλαστικής σακούλας

16/11/2018

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή, παρουσίασε τα αποτελέσματα από την εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης της δωρεάν διάθεσης της πλαστικής σακούλας στα σημεία πώλησης, που εφαρμόζεται από την 1η Ιουλίου 2018 στην Κύπρο.

Ο αρμόδιος για ενεργειακούς πόρους Φράνσις Φάνον στην Κύπρο

16/11/2018

Eπίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί σήμερα ο Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδιος για ενεργειακούς πόρους, Φράνσις Φάνον.

Τέλος της βδομάδας η πρώτη γεώτρηση στον στόχο «Δελφίνη»

14/11/2018

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες της ExxonMobil για τη γεώτρηση στο τεμάχιο 10 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), μετά την άφιξη του γεωτρύπανου «Stena IceΜax» στον στόχο του, το βράδυ της περασμένης Κυριακής.

Στον σωστό δρόμο για την Αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής η Ελλάδα

6/11/2018

Η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο για την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ως το 2020, αναφορικά με τη συμμετοχή των ανανεώσιμων πηγών στο ενεργειακό ισοζύγιο, τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

12/10/2018

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) ή ήπιες μορφές ενέργειας ή νέες πηγές ενέργειας ή πράσινη ενέργεια είναι μορφές εκμεταλλεύσιμης ενέργειας που προέρχεται από διάφορες φυσικές διαδικασίες, όπως είναι ο άνεμος, η γεωθερμία, η κυκλοφορία του νερού και άλλες.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία '')