Το Πράσινο Σημείο της Λευκωσίας σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις νέες πολιτικές της Κυβέρνησης για προώθηση της κυκλικής οικονομίας

24/4/2019

Πρόθεση της Κυβέρνησης είναι μέσα στην επόμενη περίοδο να προχωρήσει σε μια ουσιαστική πύκνωση του δικτύου των Πράσινων Σημείων εξετάζοντας τις ανάγκες σε όλες τις περιοχές της ελεύθερης Κύπρου. Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Καδής, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Πράσινο Σημείο Στροβόλου μαζί με τον Δήμαρχο Στροβόλου κ. Ανδρέα Παπαχαραλάμπους.

 

Είναι με ιδιαίτερη ικανοποίηση που επισκεπτόμαστε σήμερα το Πράσινο Σημείο της Λευκωσίας, μια νέα υποδομή, η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της στις αρχές Απριλίου, είπε ο κ. Υπουργός. Το Πράσινο Σημείο Στροβόλου, τόνισε, είναι ένας χώρος, ο οποίος  ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις νέες πολιτικές της Κυβέρνησης για την προώθηση της κυκλικής οικονομίας. Επισήμανε ακόμη, ότι πρόκειται για ένα μοντέλο που δίνει αξία ουσιαστικά στα απόβλητα και δεν τα θεωρεί ότι είναι υλικά που απλά πετάγονται, είναι υλικά που μπορεί να αποτελέσουν την πρώτη ύλη για κάτι άλλο. Ο κ. Υπουργός σημείωσε, ότι το Πράσινο Σημείο Στροβόλου είναι το 23ο Πράσινο Σημείο που λειτουργεί στην Κύπρο. Ο κ. Καδής αναφέρθηκε και στη συνεργασία του Υπουργείου με τις Αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έχουν, όπως είπε, ουσιαστικά και την ευθύνη της λειτουργίας των Πράσινων Σημείων. Τέλος, ευχαριστώντας τους Δημάρχους Λευκωσίας για τη συνεργασία τους, ο κ. Υπουργός δήλωσε ότι, με την αντιμετώπιση και των πρώτων ζητημάτων που έχουν παρουσιαστεί θα καταστεί σταδιακά πρότυπο και για άλλες περιοχές το Πράσινο Σημείο Στροβόλου.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Στροβόλου κ Παπαχαραλάμπους, ανέφερε ότι σε αυτή την εποχή της κυκλικής οικονομίας, τα Πράσινα Σημεία είναι άκρως απαραίτητα, για αυτό και εδώ και μερικές βδομάδες έχει ξεκινήσει η λειτουργία τους. Στην επαρχία Λευκωσίας λειτουργούν οκτώ Πράσινα Σημεία με αυτό εδώ του Στροβόλου να εξυπηρετεί τις ανάγκες της μείζονος Λευκωσίας, τόνισε. Επισήμανε επίσης, την ανάγκη μέσα στους επόμενους μήνες να προγραμματίσει το αρμόδιο Υπουργείο τον σχεδιασμό και άλλων Πράσινων Σημείων για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της πόλης μας. Αυτό που είναι ιδιαίτερα ευχάριστο, υπογράμμισε ο Δήμαρχος Στροβόλου, είναι ότι βλέπουμε ότι μέρα με τη μέρα ο κόσμος ανταποκρίνεται στο κάλεσμά μας και βλέπουμε ότι οι δημότες μας έρχονται ολοένα και περισσότεροι εδώ να φέρουν τα οικιακά τους απόβλητα. Πρέπει,επιτέλους, να σταματήσει η κακή πρακτική να απορρίπτονται τα απόβλητα στη φύση πρόσθεσε σημειώνοντας ότι ο χώρος των αποβλήτων είναι ακριβώς εδώ στα Πράσινα Σημεία.  

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ''

Κοινή δήλωση Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ για την αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στην Λιβύη

3/1/2020

«Η απόφαση της Τουρκίας να αναπτυχθούν στρατεύματά της στη Λιβύη αποτελεί επικίνδυνη απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα», αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Ισραήλ Κ. Μητσοτάκης και Μ. Νετανιάχου και ο πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης και προσθέτουν:

Φωτογραφική έκθεση της Βουλής των Αντιπροσώπων «Οι υγρότοποι της Κύπρου και η σημασία τους»

27/5/2019

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, σε συνεργασία με το Κυπριακό Ίδρυμα Προστασίας του Περιβάλλοντος “Τerra Cypria”, φιλοξενεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό από κυπριακούς υγροτόπους, προϊόν της μακρόχρονης δράσης του Terra Cypria. Σκοπός της έκθεσης είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού, αλλά και των αρμοδίων, ώστε να προστατευθούν οι περιοχές “Natura” και οι ζώνες ειδικής προστασίας.

Ξεπέρασε το 80% η μείωση της πλαστικής σακούλας

16/11/2018

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή, παρουσίασε τα αποτελέσματα από την εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης της δωρεάν διάθεσης της πλαστικής σακούλας στα σημεία πώλησης, που εφαρμόζεται από την 1η Ιουλίου 2018 στην Κύπρο.

Ο αρμόδιος για ενεργειακούς πόρους Φράνσις Φάνον στην Κύπρο

16/11/2018

Eπίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί σήμερα ο Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδιος για ενεργειακούς πόρους, Φράνσις Φάνον.

Τέλος της βδομάδας η πρώτη γεώτρηση στον στόχο «Δελφίνη»

14/11/2018

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες της ExxonMobil για τη γεώτρηση στο τεμάχιο 10 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), μετά την άφιξη του γεωτρύπανου «Stena IceΜax» στον στόχο του, το βράδυ της περασμένης Κυριακής.

Στον σωστό δρόμο για την Αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής η Ελλάδα

6/11/2018

Η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο για την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ως το 2020, αναφορικά με τη συμμετοχή των ανανεώσιμων πηγών στο ενεργειακό ισοζύγιο, τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

12/10/2018

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) ή ήπιες μορφές ενέργειας ή νέες πηγές ενέργειας ή πράσινη ενέργεια είναι μορφές εκμεταλλεύσιμης ενέργειας που προέρχεται από διάφορες φυσικές διαδικασίες, όπως είναι ο άνεμος, η γεωθερμία, η κυκλοφορία του νερού και άλλες.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία '')