Χόρτα χωρίς ζιζανιοκτόνα και φυτοφάρμακα

25/2/2019

Όλοι γνωρίζουμε ότι ένα μπολ φρέσκιας πράσινης σαλάτας αποτελεί μια υγιή προσθήκη σε οποιοδήποτε γεύμα. Και ενώ τα οφέλη από την κατανάλωση των χόρτων σας είναι γνωστά, ο τρόπος με τον οποίο καλλιεργούνται αλλάζει.

 

Η κάθετη εσωτερική καλλιέργεια γίνεται δημοφιλής, με όλο και περισσότερους επιχειρηματίες που χρησιμοποιούν την τεχνική για να καλλιεργούν προϊόντα όπως φύλλα σαλάτας και μικροβιοκτόνα.


Μια τέτοια εταιρεία είναι η Crop One Holdings, η οποία έχει την έδρα της στο San Mateo της Καλιφόρνια. Η επιχείρηση ξεκίνησε πρόσφατα μια κοινή επιχείρηση ύψους 40 εκατομμυρίων δολαρίων με την Emirates Flight Catering.


Ο στόχος είναι να οικοδομηθεί η μεγαλύτερη "κάθετη γεωργική εγκατάσταση" του πλανήτη στο Ντουμπάι και να παραχθούν χόρτα χωρίς ζιζανιοκτόνα και φυτοφάρμακα. Αυτό το αγρόκτημα, σύμφωνα με την επιχείρηση, θα παράγει τρεις τόνους προϊόντος την ημέρα.


Η τεχνική παραγωγής της Crop One Holdings είναι συμφέρουσα για διάφορους λόγους, σύμφωνα με τον CEO της.


"Τα περισσότερα από τα καλλιεργούμενα προϊόντα καλλιεργούνται στο έδαφος και δεν χρησιμοποιούμε έδαφος, χρησιμοποιούμε μόνο το νερό ως μέσο ανάπτυξης", δήλωσε η Sonia Lo στο Sustainable Energy του CNBC. "Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να έχουμε πολύ ακριβή έλεγχο των θρεπτικών ουσιών", πρόσθεσε.


Ο επικεφαλής επιστημονικός υπεύθυνος της εταιρείας, Deane Falcone, επανέλαβε το συναίσθημα του Lo. "Εσωτερικά έχετε τη δυνατότητα να ελέγχετε όλες τις περιβαλλοντικές μεταβλητές, για παράδειγμα τη θερμοκρασία, την υγρασία (και τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα που τροφοδοτούμε στα φυτά)".


Έχοντας τον έλεγχο αυτών των μεταβλητών σήμαινε ότι οι παραγωγοί θα μπορούσαν να ελέγξουν τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσονται τα φυτά, πρόσθεσε ο Falcone. "Το δεύτερο είναι ότι μπορείτε να μεγαλώνετε σε πολύ υψηλή πυκνότητα και ... που οδηγεί σε μια πολύ υψηλή παραγωγή για το ίδιο ποσό ανάπτυξης".


Πράγματι, η επιχείρηση λέει ότι μόνο μία από τις "αναπτυσσόμενες μονάδες" των 320 τετραγωνικών ποδιών μπορεί να υποκαταστήσει έως και 19 στρέμματα γεωργικής γης, χρησιμοποιώντας λιγότερο νερό από την "καλλιέργεια βάσει πεδίων".


Η διευθύνουσα σύμβουλος Sonia Lo πρόσθεσε ότι από την άποψη της παραγωγικότητας, οι εγκαταστάσεις της Crop One Holdings μπορούν να παράγουν κατά μέσο όρο 32 συγκομιδές ετησίως σε σύγκριση με τη συγκομιδή "ενός ή δύο" αγροτών με βάση το αγρόκτημα.


Για τον Steve Evans του Πανεπιστημίου του Cambridge, οι αλλαγές στον τομέα της γεωργίας αναμένεται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο προς τα εμπρός.


"Σε έναν κόσμο όπου υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων και γίνονται όλο και πιο ευημερούσες και θέλουν να τρώνε όλο και πλουσιότερες δίαιτες, πρέπει να μάθουμε πώς να φτιάξουμε το φαγητό με τη γη που είναι διαθέσιμη", ο Evans, διευθυντής της έρευνας για τη βιομηχανική βιωσιμότητα στο Ινστιτούτο Βιομηχανίας του Πανεπιστημίου, εξήγησε στο CNBC.


"Ο κόσμος δεν επεκτείνεται, οπότε θα πάμε να κατακόρυφα απλώς και μόνο λόγω αυτής της ανάγκης", πρόσθεσε.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ''

Κοινή δήλωση Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ για την αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στην Λιβύη

3/1/2020

«Η απόφαση της Τουρκίας να αναπτυχθούν στρατεύματά της στη Λιβύη αποτελεί επικίνδυνη απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα», αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Ισραήλ Κ. Μητσοτάκης και Μ. Νετανιάχου και ο πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης και προσθέτουν:

Φωτογραφική έκθεση της Βουλής των Αντιπροσώπων «Οι υγρότοποι της Κύπρου και η σημασία τους»

27/5/2019

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, σε συνεργασία με το Κυπριακό Ίδρυμα Προστασίας του Περιβάλλοντος “Τerra Cypria”, φιλοξενεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό από κυπριακούς υγροτόπους, προϊόν της μακρόχρονης δράσης του Terra Cypria. Σκοπός της έκθεσης είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού, αλλά και των αρμοδίων, ώστε να προστατευθούν οι περιοχές “Natura” και οι ζώνες ειδικής προστασίας.

Ξεπέρασε το 80% η μείωση της πλαστικής σακούλας

16/11/2018

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή, παρουσίασε τα αποτελέσματα από την εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης της δωρεάν διάθεσης της πλαστικής σακούλας στα σημεία πώλησης, που εφαρμόζεται από την 1η Ιουλίου 2018 στην Κύπρο.

Ο αρμόδιος για ενεργειακούς πόρους Φράνσις Φάνον στην Κύπρο

16/11/2018

Eπίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί σήμερα ο Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδιος για ενεργειακούς πόρους, Φράνσις Φάνον.

Τέλος της βδομάδας η πρώτη γεώτρηση στον στόχο «Δελφίνη»

14/11/2018

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες της ExxonMobil για τη γεώτρηση στο τεμάχιο 10 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), μετά την άφιξη του γεωτρύπανου «Stena IceΜax» στον στόχο του, το βράδυ της περασμένης Κυριακής.

Στον σωστό δρόμο για την Αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής η Ελλάδα

6/11/2018

Η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο για την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ως το 2020, αναφορικά με τη συμμετοχή των ανανεώσιμων πηγών στο ενεργειακό ισοζύγιο, τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

12/10/2018

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) ή ήπιες μορφές ενέργειας ή νέες πηγές ενέργειας ή πράσινη ενέργεια είναι μορφές εκμεταλλεύσιμης ενέργειας που προέρχεται από διάφορες φυσικές διαδικασίες, όπως είναι ο άνεμος, η γεωθερμία, η κυκλοφορία του νερού και άλλες.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία '')