Με το μήνυμα "Κάνουμε θόρυβο για μια πράσινη πόλη” πραγματοποίησαν εκδήλωση μαθητές του Νικολαΐδειου Γυμνασίου Πάφου

8/2/2019

Δυνατό μήνυμα για ένα καθαρό φυσικό περιβάλλον έστειλαν τα παιδιά του Νικολαΐδειου Γυμνασίου Πάφου, σύμφωνα με δελτίο Τύπου.

 

Με τη στήριξη του Συνδέσμου Γονέων και των καθηγητών τους, οι μαθητές προμηθεύθηκαν με δεκάδες δεντράκια από το Τμήμα Δασών και τα προσέφεραν στους οδηγούς των οχημάτων που διέρχονταν μπροστά από το σχολείο τους. Φρόντισαν μάλιστα να κάνουν θόρυβο με τα τύμπανα τους για να αφυπνίσουν τον κόσμο.

Η Βοηθός Διευθύντρια του Νικολαΐδειου Γυμνασίου Μαρία Ηροδότου δήλωσε ότι οι μαθητές θέλοντας να ευαισθητοποιήσουν για την πολύτιμη συνεισφορά των δέντρων και της φύσης ευρύτερα, οργάνωσαν τη συγκεκριμένη εκδήλωση με τίτλο “κάνουμε θόρυβο για μια πράσινη πόλη”.

Οι μαθητές, πρόσθεσε, έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα για μια πόλη και μια πατρίδα πιο πράσινη και πιο καθαρή.


 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ''

Φωτογραφική έκθεση της Βουλής των Αντιπροσώπων «Οι υγρότοποι της Κύπρου και η σημασία τους»

27/5/2019

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, σε συνεργασία με το Κυπριακό Ίδρυμα Προστασίας του Περιβάλλοντος “Τerra Cypria”, φιλοξενεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό από κυπριακούς υγροτόπους, προϊόν της μακρόχρονης δράσης του Terra Cypria. Σκοπός της έκθεσης είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού, αλλά και των αρμοδίων, ώστε να προστατευθούν οι περιοχές “Natura” και οι ζώνες ειδικής προστασίας.

Ξεπέρασε το 80% η μείωση της πλαστικής σακούλας

16/11/2018

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή, παρουσίασε τα αποτελέσματα από την εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης της δωρεάν διάθεσης της πλαστικής σακούλας στα σημεία πώλησης, που εφαρμόζεται από την 1η Ιουλίου 2018 στην Κύπρο.

Ο αρμόδιος για ενεργειακούς πόρους Φράνσις Φάνον στην Κύπρο

16/11/2018

Eπίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί σήμερα ο Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδιος για ενεργειακούς πόρους, Φράνσις Φάνον.

Τέλος της βδομάδας η πρώτη γεώτρηση στον στόχο «Δελφίνη»

14/11/2018

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες της ExxonMobil για τη γεώτρηση στο τεμάχιο 10 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), μετά την άφιξη του γεωτρύπανου «Stena IceΜax» στον στόχο του, το βράδυ της περασμένης Κυριακής.

Στον σωστό δρόμο για την Αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής η Ελλάδα

6/11/2018

Η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο για την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ως το 2020, αναφορικά με τη συμμετοχή των ανανεώσιμων πηγών στο ενεργειακό ισοζύγιο, τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

12/10/2018

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) ή ήπιες μορφές ενέργειας ή νέες πηγές ενέργειας ή πράσινη ενέργεια είναι μορφές εκμεταλλεύσιμης ενέργειας που προέρχεται από διάφορες φυσικές διαδικασίες, όπως είναι ο άνεμος, η γεωθερμία, η κυκλοφορία του νερού και άλλες.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία '')