ΕΝΕΡΓΕΙΑΕΝΕΡΓΕΙΑ
Η Ελλάδα δεν εγκαταλείπει και δεν απομονώνει ενεργειακά την Κύπρο, λέει ο Κ. Χατζηδάκης

11/10/2019

Τη δέσμευση της Ελλάδας ότι θα παράσχει ισχυρή πολιτική στήριξη στην Κύπρο για την παραμονή στη λίστα των χρηματοδοτούμενων από την ΕΕ Έργων Κοινού Ενδιαφέροντος (PCI) του τμήματος της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Κύπρου και Κύπρου-Ισραήλ, εξέφρασε ο Έλληνας Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Τα σχέδια των εταιρειών ενέργειας για να εξελιχθεί η Ελλάδα σε ενεργειακό κόμβο

10/10/2019

Για τις ενεργειακές εξελίξεις στο νέο περιβάλλον του ελληνικού επιχειρείν μίλησαν σε στρογγυλό τραπέζι στο συνέδριο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, Ανδρέας Σιάμισιης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ, Κωνσταντίνος Ξιφαράς, ο διευθύνων σύμβουλος της ENERGEAN OIL & GAS, Μαθιός Ρήγας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης, ο γενικός διευθυντής της GASTRADE, Κωνσταντίνος Σιφναίος, ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής του ΔΕΣΦΑ, Nικόλα Μπατιλάνα.

ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Τατσόι: 'Ο Πομπέο δεν ξέρει ότι οι Ε/Κ και οι Τ/Κ είναι ίσοι;'

8/10/2019

Κάποιες δυνάμεις πρέπει να σταματήσουν να κακομαθαίνουν τους Ε/Κ, δήλωσε ο ‘υπουργός ενέργειας’ Χασάν Τατσόι και διερωτήθηκε εάν ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο γνωρίζει εάν οι Ε/Κ και οι Τ/Κ είναι ίσοι.

ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Ρικ Πέρι αναμένεται να παραιτηθεί τον Νοέμβριο

4/10/2019

Ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Ρικ Πέρι αναμένεται να ανακοινώσει την παραίτησή του τον Νοέμβριο, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Politico χθες Πέμπτη, επικαλούμενος τρεις πηγές ενήμερες για τα σχέδιά του. Εκπρόσωπος του υπουργείου Ενέργειας διαβεβαίωσε ωστόσο πως ο Πέρι παραμένει «υπερήφανο μέλος» της κυβέρνησης του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ· πάντως, στην ανακοίνωσή της η Σέιλιν Χέινς απέφυγε να διαψεύσει ρητώς το δημοσίευμα. Μολονότι τα μέσα ενημέρωσης αναφέρονται «εδώ και μήνες» στις «φήμες περί αποχώρησης» του Πέρι, «παραμένει υπουργός Ενέργειας και υπερήφανο μέλος της κυβέρνησης Τραμπ», ανέφερε η εκπρόσωπος. «Κάποια μέρα τα μέσα ενημέρωσης θα έχουν δίκιο. Η μέρα αυτή δεν είναι η σημερινή.»

ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Δημόσια διαβούλευση για δύο νομοσχέδια ξεκινά η Υπηρεσία Ενέργειας

2/10/2019

Η Υπηρεσία Ενέργειας του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας πληροφορεί τους ενδιαφερόμενους ότι πραγματοποιεί δημόσια διαβούλευση για τα νομοσχέδια με τίτλο «Ο περί Ενεργειακής Απόδοσης (Τροποποιητικός) Νόμος του 2019» και «Ο περί Προώθησης της Ενεργειακής Απόδοσης στη Θέρμανση και Ψύξη και της Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2019», η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Οκτωβρίου 2019.

ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Εξατομικευμένο ενεργειακό σχεδιασμό, αλλά με κοινοτική στήριξη ζήτησε ο Στ.Χειμώνας στο Συμβούλιο Υπ.Ενέργειας

25/9/2019

Πραγματοποιήθηκε στις, 24 Σεπτεμβρίου 2019, στις Βρυξέλλες, η Σύνοδος του Συμβουλίου Ενέργειας. Την Κυπριακή Δημοκρατία εκπροσώπησε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας δρ Στέλιος Χειμώνας. Θέματα συζήτησης αποτέλεσαν τα Εθνικά Σχέδια για την Ενέργεια και το Κλίμα και ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός της ΕΕ για την ενέργεια, μετά το 2030.

ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Ανακοίνωση Υπηρεσίας Ενέργειας για Σχέδιο για την Παραγωγή Ηλεκτρισμού από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

23/9/2019

Σχέδιο για την Παραγωγή Ηλεκτρισμού από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στο Πλαίσιο της Μεταβατικής Ρύθμισης της Αγοράς Ηλεκτρισμού, με τελική κατάληξη την ένταξη των έργων στην Ανταγωνιστική Αγορά Ηλεκτρισμού

ΕΝΕΡΓΕΙΑ
193 ηλιακά πάνελ εγκαταστάθηκαν στην οροφή της έδρας του OHE

22/9/2019

Αφού απαγόρευσε τη χρήση πλαστικού μίας χρήσης πριν μερικούς μήνες, ο ΟΗΕ στρέφεται στην πράσινη ενέργεια με 193 ηλιακά πάνελ που τοποθέτησε στην οροφή της έδρας του στο ανατολικό Μανχάταν της Νέας Υόρκης, τα οποία θα εγκαινιαστούν την Τρίτη από τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι, η χώρα του οποίου τα δώρισε.

ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΥΠΕΞ: "Πρέπει να εργαστούμε για έναν περιφερειακό οργανισμό στην Ανατολική Μεσόγειο"

20/9/2019

Η Ανατολική Μεσόγειος είναι η μόνη περιοχή στον πλανήτη που δεν διαθέτει έναν περιφερειακό οργανισμό και αυτό είναι κάτι πάνω στο οποίο πρέπει να εργαστούμε, ανέφερε απόψε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης.

ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Υπογραφές τον Οκτώβριο για τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό φυσικού αερίου

20/9/2019

Το τελικό πακέτο συμφωνιών για την κατασκευή του ελληνοβουλγαρικού αγωγού φυσικού αερίου (IGB) θα υπογραφεί κατά την επίσκεψη του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη στη Σόφια, που προγραμματίζεται για τις 10 Οκτωβρίου.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΝΕΡΓΕΙΑ')